2014. október 29., szerda

A politikáról röviden, így az romániai elnökválasztások küszöbén.


 
Ameddig háromnál több ember él a földön addig mindig lesz közügy. A hármat Hamvastól vettem ő azt mondja a legkissebb közösség száma a három.
Egyhamar tehát nem lesz vége a közös ügyeinknek, s azok intézményesített formáinak, többek között, a politikának sem.

Amúgy asztrológiailag a politika közvetkező asztrológiai házakhoz kapcsolódik az V-ös házhoz, mint a harcon és (közszereplésen) keresztüli személyiség erősítés (finomítás) lehetősége, a X-es házhoz, mint társadalmi intézmény és törvényesség fenntartó (nyilvánosságot biztosító), valamint a közös ügyeket keretbe foglaló tevékenység, a XI-eshez, mint jövőképek és irányok kialakításának területe, meg az általános együttműködés területe, a II-es ház, mint a gazdasági javakkal való gazdálkodás területe. Meg, persze mindezeknek a diszharmonikus formái.
Erre mondják, hogy a közös trágyadomb (is) a közélet, mert ameddig pl. a harc pusztán az egyéni (gazdasági) érdek, vagy nem érdek tengelyén folyik, aki kapja marja elve alapján, addig ez lesz, a föld vagyonának 90%, a leggátlástalanabb ragadozók 10 %-kánál. Azoknál, akik a legintelligensebbek (?), de leggátlástalanabbak (legkevesebb morális belátással és empátiával rendelkező) cápák is egyben.
Ezzel együtt kizárni, kitagadni nem lehet és nem kell ilyen kívánni sem, körülbelől olyan, ha ezt tesszük, mintha a spiritualitást, vagy a családot, a párkapcsolatot (stb.) akarnánk kitagadni az élet teljességéből, csak azért, mert vannak benne gubancok, félrevezetések, hazugságok, szeretetlenségek stb.. A kizárás valóság csonkítás és fél elemeket (félelmeket) kapsz eredményül, amit előbb-utóbb felborítanak a Szaturnuszi erők (határőrök ), mivelhogy teljesség, egység és egészség ellenes.
Főképp olyan embernek nem jó ilyenen gondolkozni, akinek az említett házakban vannak bolygói. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül politikusnak kell menni, de van akinek ez jót tesz, illetve jót tenne, szellemi szempontból is. Meg persze azt sem jelenti, hogy fékek nélkül ítélkezünk, felelősség hárítunk jobbra, balra a politikusokra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése